vsz nieuws
 

Woord van het bestuur april

Onlangs was de algemene ledenvergadering van KAISZ. Voor het bestuur is dat een verplicht nummer waarin we verantwoording afleggen over het afgelopen jaar en onze plannen vertellen voor het komende jaar.  Op de website van KAISZ is het jaarverslag terug te vinden.

Belangrijker is het om te vertellen wat we dit jaar willen gaan doen.

Voor VAISZ houdt dat in dat we meer invulling gaan geven aan de afdeling VAISZ. Daarnaast willen we ons bezig gaan houden om meer bekendheid te geven aan de onder KAISZ vallende aandoeningen bij huisartsen en de specialisten in de regionale ziekenhuizen. De doorverwijzing naar de expertisecentra in het land blijft achter waardoor patiƫnten vaak niet de goede behandeling krijgen. Een goede samenwerking tussen de regionale ziekenhuizen en de expertisecentra zijn daarom heel belangrijk. Ook de herkenning van een KAISZ aandoening bij de huisarts en dus een goede verwijzing naar de specialist is heel belangrijk. Beide zaken willen we dit jaar gaan oppakken.

Daarnaast wordt er gekeken een informatiedag, zoals bij de oprichting van VAISZ, te organiseren. Hierbij willen we veel ruimte bieden aan het uitwisselen van ervaringen van jullie als KAISZ patiĆ«nt maar ook de ervaringen van partners en andere naasten wordt daarbij niet vergeten.  Deze dag wordt in het najaar georganiseerd. Hebben jullie suggesties voor onderwerpen, dan horen we dat uiteraard graag. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook als je het leuk vindt om mee te helpen bij de organisatie kan je daar een mailtje naar toe sturen.

Omdat we als VAISZ nog wel zoekende zijn naar onderwerpen die jullie belangrijk vinden doen we via deze weg een oproep om deze aan ons door te geven. Dit kan voor de informatiedag, maar ook voor de nieuwsbrief of gewoon een rechtstreekse vraag om iets uit te zoeken. Laat dus eens wat van je horen. Jullie inbreng is belangrijk.

Namens het bestuur

Hanny Weustenraad

penningmeester