vsz nieuws
 

Vergoeding fysiotherapie 2019

Patiënten die erg gehinderd worden door bepaalde vormen van reuma of aanverwante aandoeningen (KAISZ aandoeningen) krijgen de komende vier jaar fysiotherapie vergoed. In de tussentijd wordt onderzocht of zo'n behandeling inderdaad helpt. 

Vanaf 1 oktober 2019 vergoeding fysiotherapie 

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) laat 'langdurige actieve fysiotherapie' voor patiënten 'met ernstige functionele beperkingen' nu voorwaardelijk toe tot het basispakket, schrijft hij aan de Tweede Kamer. In de hoop dat zij daardoor sterker, fitter en soepeler blijven en bijvoorbeeld leren gewrichten te ontzien.

De behandeling wordt vanaf 1 oktober 2019 vergoed.

Belangrijke stap

ReumaNederland is blij met het besluit. 'Het is een belangrijke stap richting toegankelijkheid van fysio voor mensen die dat echt nodig hebben. Let wel, het gaat om een onderzoek dat slechts voor een beperkte groep mensen met ontstekingsreuma wetenschappelijk moet bewijzen dat fysiotherapie noodzakelijke zorg is; en dus vergoed moet worden. Wij hebben dit onderzoek daarom samen met de KNGF, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, geïnitieerd. Wij denken dat voor veel meer mensen met reuma fysiotherapie nodig is', aldus Sija de Jong, manager patiëntenbelangen bij ReumaNederland.

Bron ANP